Varför gör vi det så svårt för oss själva?

Den till vänster användes på Gina Tricot. Den till höger på Åhlèns.
Dessa användes också på ginatricot.
 
Vad håller vi på med egentligen?! Ena sekunden klagar vi på att idealen är sjuka och att de måste förändras och i det andra ögonblicket så köper vi kläder från butiker och företag som har skyltdockor som är smalare än den minsta storleken. Jag vet inte om alla ni har lagt märke till det men alla skyltdockor i alla vanliga butiker h&m, gina tricot osv. är dockornas kläder ihop nålade på baksidan av dem för att de ska sitta bra. Så vad de säger är att om dosckorna skulle göras i storlekar så att xs satt bra så skulle folk inte ville köpa eller att folk skulle tycka det var fult. Vad är det för jävla skit när inte ens en storlek som anses vara för extremt magra och smala tjejer anses vara tillräckligt smalt för skyltdockorna?! 
En av sakerna som fick mig att koka inombords var när jagoch min fina mamma var på götgatsbacken för våran vanliga lunch på Muggen och vi gick längst med gatan förbi american apperal. När jag tittar i skylt fönstret ser jag på de skyltdockorna att de har gjort revben på den och sedan fått magen att gå in som en grop under dem. Jag förstår inte varför man gör sådant. Vi är sådana jävla hycklare som ena sekunden skriker ut att modeidealen förstör, framförallt, unga kvinnors liv med den rappakalja som de trycker in och hjärntvättar deras liv med, och sen så gör vi skyltdockor som är för smala för minsta storleken som butiken säljer. Skulle det vara så groteskt äckligt och motbjudande att göra skyltdockor som har måtten som en vanlig kvinna? Jag säger inte att man ska göra dem i xl, men man kan väl göra så att de ÅTMINSTONDE kan ha xs utan att behöva nålas in. 
Men samtidigt så finns det den andra sidan där vi faktiskt är extremt ansvariga. Den sidan där vi faktiskt oftast väljer kläder från den magraste modellen för att vi tycker att de är finare. Butikerna är bara smarta nog att anpassa sig till världen. 
Men måste vår värld se ut såhär? kan inte vi göra något åt det? Det är ju en jävla ond cirkel som förgiftar allas hjärnor och sinnen. Var börjar man? Varför gör vi det så in i helvetes JÄVLA svårt för oss själva? Vi gräver oss ju bara längre ner i denna skithåla. 
"Anorexia isn't a fashion statement, it's a disease."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0